Sušené kytice: Mýty a fakty z praxe

 Sušené kvety sú čoraz populárnejším doplnkom v interiérovom dizajne či darčekovom sortimente. Napriek ich rastúcej popularite existuje mnoho mýtov a mylných predstáv o sušených kyticiach.  V tomto článku si rozoberieme niektoré z tých najčastejších a uvedieme fakty, ktoré vám pomôžu lepšie pochopiť krásu sušených kvetov.

Mýtus 1: Sušené kvety sú len pre staré mamy

Fakt: Sušené kvety prešli v posledných rokoch veľkým oživením a stali sa moderným prvkom v interiérovom dizajne. Mnoho dizajnérov a floristov ich využíva na vytváranie elegantných a štýlových aranžmánov, ktoré sa hodia do každého interiéru, od rustikálneho až po moderný. 

Mýtus 2: Sušené kytice sú krehké a rýchlo sa rozpadnú

Fakt: Ak sú sušené kvety správne ošetrené a uložené, môžu vydržať mnoho rokov. Moderné metódy sušenia a konzervácie zaručujú, že kvety si udržia svoju farbu a tvar po dlhý čas. Je však dôležité umiestniť ich mimo priameho slnečného svetla a vlhkých miest. Svojou krásou vás potom môžu tešiť aj niekoľko rokov.


Dancing_eucalyptus


Mýtus 3: Sušené kytice sú bez vône

Fakt: Niektoré sušené kvety si dokážu udržať svoju vôňu aj po vysušení, hoci treba priznať, že môže byť menej intenzívna ako u čerstvých kvetov. Na zvýraznenie vône sa často používajú esenciálne oleje alebo vonné sáčky, ktoré dodajú kyticiam príjemnú arómu.

Mýtus 4: Sušené kytice sú nudné a nevýrazné

Fakt: Sušené kvety ponúkajú širokú paletu farieb a textúr. Vďaka rôznym metódam sušenia, ako sú sušenie na vzduchu, v peci alebo mrazom, môžu kvety získať rôzne odtiene a efekty. Kreatívnou kombináciou rôznych druhov a farieb kvetov sa snažíme vytvárať fascinujúce a živé aranžmány.

Mýtus 5: Sušené kytice sú drahé

Fakt: Cena sušených kvetov sa môže líšiť v závislosti od druhu kvetov a spôsobu ich spracovania, ale vo všeobecnosti sú sušené kvety cenovo dostupné. Vzhľadom na ich trvanlivosť je ich cena často opodstatnená, keďže vydržia oveľa dlhšie ako čerstvé kvety.

Mýtus 6: Sušené kvety a trávy sú len na dekoráciu

Fakt: Okrem dekoratívnych účelov sa sušené kvety využívajú aj v rôznych remeselných projektoch, ako sú výroba vencov, sviečok, mydiel a dokonca aj šperkov. Ich univerzálnosť a trvanlivosť z nich robí obľúbený materiál pre kreatívnych ľudí.

Záver

Sušené kvety sú nádhernou a praktickou alternatívou k čerstvým kvetom. Sú ideálne pre tých, ktorí chcú do svojho domova priniesť prírodný dotyk, ktorý vydrží. Dúfame, že tento článok rozptýlil niektoré mýty a ukázal vám, že sušené kytice môžu byť rovnako očarujúce a hodnotné ako čerstvé kvety.

Ak máte záujem o sušené kvety alebo sušené kytice, prezrite si našu aktuálnu ponuku, v ktorej nájdete široký výber krásnych kombinácií, ktoré oživia váš domov alebo potešia vašich blízkych.